top of page

Laken - Jette

Wandelen

Cardijnwandeling - 9 mei - 11u

Cardijntocht in Laken: een verhaal over kajottersidealen in Brussel en in de hele wereld.

Praktisch

  • vertrek om 11u aan de trappen van de OLV-kerk te Laken (na de misviering)

  • historische situering van Cardijn en de KAJ (aan de trappen van de OLV-kerk).

  • bezoek aan het graf van Cardijn (OLV kerk)

  • wandeling in Laken, met een bezoek aan de (voormalige) Cardijnschool, het gebouw waar de eerste KAJ-vergadering plaatsvond, de dekenij waar Cardijn woonde, en het Kardinaal Cardijnplantsoen.

  • Daarnaast bezoeken we een aantal initiatieven in Laken die nog steeds in de geest van Cardijn werken (A Place to Live, ‘Chom Hier’,  Fietsbieb Laken, …), en luisteren we naar een getuigenis van een KAJ’er (KAJ De MUG) over de KAJ van vandaag. 

 

Voor deze activiteit moet je inschrijven, dat kan je hier doen.

Misviering

TV-misviering

Zondag 9 mei 10u tot 11u

Volg mee vanuit uw kot op TV en radio

In dit feestjaar van 100 jaar Beweging.net zal de Rerum Novarum viering op zondag 9 mei vanuit de kerk van Laken tot in je huiskamer worden gebracht door een uitzending op één en op Radio 1.

Bisschop Lode Van Hecke zal samen met onze nationale zingevings-coördinator voorgaan. Het thema van de viering is 'Liefde zet ons in beweging'.

De muziek komt van het jongdameskoor Furiosa uit Gent dat onder leiding staat van Steve De Veirman.

20km

Alternatieve 20 kilometerloop voor GK in Bangladesh

Traditiegetrouw vindt op de laatste zondag van mei de “20 kilometer door Brussel” plaats. Helaas gaat deze net als vorig jaar niet door omwille van het coronavirus. KWB organiseert samen met de VGC in Jette een alternatieve “20 km door Brussel”.

 

Vlakbij het Koning Boudewijnpark zullen 50 lopers 20 km lopen. Ze starten gespreid om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze 50 lopers lopen voor hoop en verandering #MakeChangeHappen en laten hun sportieve inspanning sponsoren. Hiermee ondersteunen ze de organisatie GK, die jongeren tot gezondheidswerkers opleidt in Bangladesh. We willen 1500 euro voor GK inzamelen.

 

Doe jij ook een gift op BE41 8900 1404 3510 met als mededeling “Kwb Laken Jette tegen corona”.

 

Meer info: https://acties.wsm.be/ 

bottom of page